گاز نخوردن خودرو از جمله مشکلات رانندگان به شمار می‌رود؛ این مشکل در کوتاه مدت موجب اتلاف وقت و نگرانی راننده شده و چنانچه به صورت اصولی عیب یابی نشود، در دراز مدت نیز سبب تاثیرات زیان بار می‌شود. اگر به عنوان یک راننده به سلامت خودرویتان اهمیت می دهید و قصد دارید راجع به این مسئله بیشتر بدانید، این مقاله را دنبال کنید. به طور عمده دلایل زیر را می توان به عنوان اصلی ترین دلایل گاز نخوردن موتور برای تمامی خودروها اعم از انژکتوری و کاربراتوری‌ در نظرگرفت.

1- خرابی دیسک و صفحه

معیوب بودن دیسک و صفحه می تواند یکی از مهمترین علل گاز نخوردن خودرو باشد. از آنجا که این قطعات بیشتر در معرض فرسودگی قرار دارند، می تواند در دراز مدت تاثیر خود را آشکار کند؛ پس لازم است با بررسی این قطعات حساس، از بروز چنین مشکلی جلوگیری کرد.

2- گرفتگی یا معیوب بودن فیلتر هوا

فیلتر هوا که وظیفه دارد جریان های ورودی هوا به خودرو را کنترل کند، قطعه ای کاربردی در خودروهای انژکتوری و کاربراتوری‌ محسوب می‌شود. این قطعه مانع ورود آلاینده های اضافی به موتور می‌شود؛ پس دور از ذهن نیست که با معیوب بودن فیلتر هوا، موتور هوای کافی دریافت نکند و در روند گاز خوردن خلل ایجاد شود. تعویض به موقع فیلتر هوا، بهترین راه پیشگیری از این مشکل می باشد.

3- معیوب بودن پمپ بنزین

بسیاری از رانندگان گمان می‌کنند برخی قطعات خودرو هیچ گونه ارتباطی با سایر قطعات ندارند؛ لذا  بی‌توجهی به آنها را در پیش می‌گیرند؛ در صورتی که هرگز اینطور نیست. پمپ بنزین یکی از این قطعات است؛ معیوب بودن این قطعه می تواند یکی از دلایل احتمالی گاز نخوردن خودرو باشد. در واقع اگر این قطعه در وظیفه اش که رساندن سوخت به باک است دچار مشکل شود، بدون شک موتور نیز با مشکل مواجه می‌شود.

4- استفاده از روغن موتور بی‌کیفیت

یک راننده حرفه ای می‌داند که حفظ سلامت خودرو اهمیت بالایی دارد؛ لذا از مرغوب ترین قطعات و ابزارها بهره می‌گیرد. بسیاری از گاز نخوردن‌های خودرو به استفاده از روغن‌های نامرغوب بر می‌گردد. انتخاب مرغوب ترین روغن موتور و تعویض به موقع آن، تنها راه رهایی از این مشکل می باشد.

5- معیوب بودن کمپرس سیلندر

6- آسیب دیدگی شمع خودرو

7- و عملکرد ضعیف استپر موتور از دیگر دلایل به شمار می روند.

چنانچه بخواهیم این بحث را در مورد خودروهای انژکتوری به طور اختصاصی بررسی کنیم، باید دلایل زیر را نیز به خاطر داشته باشید:

الف) وجود مشکل در قطعه ECU

وظیفه قطعه‌ای به نام ECU که در خودروهای انژکتوری وجود دارد، کنترل سنسورهای خودرو می باشد؛ چنانچه این قطعه که نقش مهمی در عملکرد موتور دارد دچار آسیب شود، نتیجه آن گاز نخوردن خودرو و ایجاد نوسان در دور موتور خواهد بود.

ب) تمیز نبودن انژکتور خودرو

وجود هرگونه کثیفی و آلودگی در انژکتور خودرو می تواند احتمال گاز نخوردن خودروهای انژکتوری را افزایش دهد؛ در این مورد هرگز اقدام عجولانه نکرده و حتما به مکانیک متخصص مراجعه کنید.

پ) آسیب دیدگی سنسورهای خودرو که موارد زیر را شامل می شود:

– معیوب بودن سنسور پدال گاز و کلاچ

– معیوب بودن مپ سنسور

– معیوب بودن سنسور هیدرولیک فرمان

– معیوب بودن سنسور گاز

– معیوب بودن سنسور دور موتور

بروز هرگونه عیب و ایراد در سنسورهای بالا که حساسیت زیادی نیز دارند، فرایند گاز خوردن خودروهای انژکتوری را دچار مشکل می‌کند؛ پس در نظر داشته باشید اگر می خواهید از چنین مشکلی دور بمانید، باید از سلامتی و عملکرد تمامی قطعاتی که در این فرایند درگیر هستند مطمئن شوید.

🚗برای دیدن ویدئوهای بیشتر در اینستاگرام با ما همراه باشید

هیچ نظری نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *